Zabezpieczenie ma polegać na podawaniu jasnej i wyraźnej informacji którzy z już obecnych w szkółce adeptów blokują jakiej klasy sloty tak aby uniknąć pochopnych usunięć w chwili pojawiania się nowych bardziej obiecujących adeptów.
w szkolce jest zaznaczone jaki junior jak slot zabral (czerwona liczba po lewej stronie przy nazwisku) a co dany slot oznacza jest w faq- szkolka juniorow
Proponuje najpierw poczytać dokladnie o tych slotach i zmianach w szkółce zamiast pisac o zabezpieczeniach.
Odnoszę wrażenie ze sporo ludzi wcale akurat tez zmiany nie rozumie i stad glosy na nie.
wiekszosc grqczy patrzy na swoj czubek nosa i tu pajawia sie najwoekszy problem po wprowadzaniu zmian!
(2017-07-17, 12:22:07)Perez napisał(a): [ -> ]w szkolce jest zaznaczone jaki junior jak slot zabral (czerwona liczba po lewej stronie przy nazwisku) a co dany slot oznacza jest w faq- szkolka juniorow
A co w sytuacji gdy ma się w szkółce również juniorów sprzed zmian. Jak wtedy określić jaki z nich zajmuje który slot?
nie zajmuje żadnego. każdy zawodnik ze starej szkółki mniej, to kolejny slot (począwszy od 1.) więcej. A jaki to jest, wystarczy spr w faq
(2017-07-17, 21:23:06)GM_Arek napisał(a): [ -> ]nie zajmuje żadnego. każdy zawodnik ze starej szkółki mniej, to kolejny slot (począwszy od 1.) więcej. A jaki to jest, wystarczy spr w faq
Nie zajmuje ale blokuje
czepianie się słówek nic nie zmienia najważniejsze że sens wypowiedzi jest jasne !
A ja mam jedną uwagę, nie chcę zakładać nowego wątku bo dotyczy on również szkółki.
czy rewolucja w szkółce (w mniejszym stopniu) i statusy wychowanka, przechodzenie na emeryturę i wypłata kupionych zawodników (w większym stopniu) NIE ZABIJĄ CZASEM LISTY TRANSFEROWEJ ????
Bo odnosze wrażenie że kompletnie LT zostanie zniszczona.
Ja natomiast mam nadzieję właśnie, że nastąpi osłabienie tej instytucji - lista transferowa w dawnym charakterze podważa bowiem niemal zupełnie zasadność wszelkich wewnątrz klubowych zamysłów a osobiście wolę aby procentowały takie inwestycje bardziej niż prosty zabieg zakupu zawodnika z listy transferowej.
(2017-07-19, 14:07:26)Perez napisał(a): [ -> ]czepianie się słówek nic nie zmienia najważniejsze że sens wypowiedzi jest jasne !
To nie jest żadne czepianie się słówek - jest przecież znacząca różnica pomiędzy treścią słowa "zajmuje" a "blokuje"... może przecież nie zajmować a jednocześnie nie blokować co wydaje się całkiem logiczne i raczej tak to właśnie powinno być skoro nie zajmuje i nie zajmować a jednocześnie blokować jak to jest całkiem nielogicznie w tym przypadku. Tak więc dodatkowo można stąd wyprowadzić wniosek, że sens wypowiedzi wcale nie jest jasny. Ponadto nie jest wcale takie łatwe prosto i precyzyjnie ocenić, który ze starych zawodników jaki konkretnie zajmuje slot zwłaszcza przy bardzo podobnych ich parametrach i dlatego wielu graczy w ten sposów na chybił trafił działając wyrzuca właśnie obecnie swych długo trenowanych juniorów, zalewa ich krew i zgadnijcie co dzieje sie z ich zapałem do gry?
Jak z tego wynika rewolucje nie są łatwe - zwłaszcza jeśli nie myśli się w dostatecznym stopniu precyzyjnie i dalekowzrocznie albo uogólniając nawet niekiedy w pewnych przypadkach wcale - o zabezpieczeniu praw nabytych i dalekosiężnych skutkach podejmowanych działań...
Krótko mówiąc nie sposób dzisiaj precyzyjnie i bez cienia omyłki ustalić, który ze starych zawodników w szkółce zajmuje - blokuje jaki slot... gracz zdany jest więc na ślepy los, musi wziąć udział w loterii i zagrać na chybił - trafił.
od 5 postów piszesz sam ze sobą?
dopóki nie uświadomisz sobie, że żaden stary junior nie blokuje losowego slotu, dopóty będziesz uważał że "gracz zdany jest na ślepy los"
wyrzucasz starego juniora i "odsłania" ci się KOLEJNY slot wg prostej numeracji: 1,2,3,4 itd. voila
z tymi slotami to jakieś nieporozumienie przyjmując juniora z talentem 4-5 masz już zajęte sloty na ten talent i pozostaje ci tylko przyjęcie talentów 1,2,3 a po co mi takie barany w szkółce co ich tak żaden nie kupi .
trenuj tylko tych z tal 4-5, a jeśli więcej osób tak zrobi, to wkrótce znajdą się chętni na te "barany" z niższymi talentami