![]() |
reklama SW - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: reklama SW (/showthread.php?tid=2576) |
RE: reklama SW - Chris_ - 2012-11-28 My tu gadu gadu a ilość graczy spadła poniżej 900 ![]() RE: reklama SW - Jack21 - 2012-11-28 tylko chyba mało komu zależy... w tym temacie wiatr hula że ho ho!! RE: reklama SW - pj007 - 2012-11-29 Na pewno ostatnie kłopoty w SW nie przysporzyły nowych graczy. Podstawowe sprawy: uporać się z serwerem i lifting graficzny gry na bardziej cukierkowy i efekt będzie zauważalny. RE: reklama SW - Jack21 - 2012-11-29 cukierkowy? no chyba Cie..... to czarny sport a nie skakanie przez skakankę przed domem, to ma być surowe,ciemne, tak jak jest jest jak najbardziej ok. Zajmijmy się reklamą a nie liftingiem proponuje RE: reklama SW - pj007 - 2012-11-29 Czarny lifting odstrasza swoim wyglądem osoby, które mogłyby zagrać w tą grę a nie znające żużla na żywo. Mamy czarny lifting i mamy 800 osób ![]() Będzie cukierkowy to będzie 3000 ![]() Od zawsze wiadomo było ![]() A jak trafisz na czarną stronę z kilkunastoma napisami to na pewno nie zachęci osób do grania w to. Nie przez przypadek dwa inne managery nie mają czarnych kolorów, ba jeden co wystartował w kwietniu ma okolo 600 osób. To chyba nie napawa optymizmem liczba 800 w SW ![]() Przy marketingu najważniejsze jest uderzyć w odpowiednią grupę osób. Albo skazać się na maniaków żużla i mieć 600-800 albo uderzyć w szersze grono osób, kosztem między innymi liftingu. Era gier tekstowych minęła i nie wróci więcej, tendencje są takie: im więcej kolorów ikon, przycisków tym lepiej. Osobnik nie chce czytać. Dlatego też płynie się z nurtem rzeki a nie pod prąd, bo z rzeką nie wygrasz ![]() RE: reklama SW - Jack21 - 2012-11-29 Ja prędzej bym zwymiotował niż zagrał w taką grę, poza tym właśnie trzeba się zastanowić czy właśnie nie lepiej mieć 800 fanów żużla a nie 1500 ludzi kompletnie nieogarniętych, tępych gimbusów, itp... osobiście lubię tą grę za klimat jaki daje szata graficzna, możliwości gry oraz gracze z którymi zawsze można miło porozmawiać na shoutboxie o żużlu, takie moje zdanie RE: reklama SW - pj007 - 2012-11-29 dla serwera i jego rozwoju opcja numer : 2 Więcej osób większe fundusze, większy rozwój. W innym wypadku konkurencja przejmie osoby a gra stanie się niszową. Pracuję w handlu, dokładnie w zakupach i widzę co dzieje się w realu. A to nic innego jak inna płaszczyzna realnego życia. Ale jest się rekinem albo płotką ![]() To oczywiście moja własna opinie, każdy może mieć inną ale w sferze reklamy do tej pory rzadko się myliłem ![]() RE: reklama SW - Jack21 - 2012-11-29 właśnie temat to reklama a nie zmiana szaty graficznej ![]() to może zaproponujesz coś konkretnego, skoro jesteś w branży, aby rozreklamować SW? RE: reklama SW - pj007 - 2012-11-29 Aby towar był chwytliwy musi być ładne opakowanie ![]() Co do reklamy to przede wszystkim sfera internetu ale tu wszystko zależne jest od możliwości finansowych właściciela gry. Do tego można spróbować nawiązać współpracę z forami tematycznymi, serwisami ogólnopolskimi zajmującymi się branżą żużlową. To ważna aby gra była rozpoznawalna w środowisku. Niestety nie obejdzie się bez reklamy banerowej za pomocą takich serwisów jak onet, wp czy Interia do tego może istniałaby możliwość zaistnienia w reklamach komunikatorów internetowych. System poleceń powinien też zostać stworzony. Do tego duży nacisk trzeba położyć na społeczne aspekty gry. W taki sposób aby to wyglądało jako jedna wielka całość a nie jak osobne moduły. To co piszę to są rzeczy trywialne. Ale właśnie prostymi środkami dochodzi się do celu. Na pewno jedna osoba to za mało do prowadzenia gry w sposób profesjonalny i która ma aspiracje być grą numer 1 w swojej branży. Warto byłoby tez nawiązać współpracę z klubami żużlowymi. Tylko tutaj nic na hurra tylko przemyśleć strategię co do współpracy, przecież obie strony chcą z tego mieć zysk. Możliwość współpracy ze sklepami z pamiątkami, np. nawiązanie współpracy dotyczących nagród za zajęcie odpowiednich miejsc. Poprzez przekazanie po sezonie kuponu na realizacje w danych sklepach RE: reklama SW - Roko - 2012-12-02 zgadzam się z waszymi pomysłami " reklama dźwignią handlu "ale sądzę że problem nie tylko tkwi w szerszym rozpowszechnieniu gry bo jak zauważyłem to 2 czy 4 osoby rejestrują się codziennie może trzeba by się zastanowić nad tym aby pojawiało się co raz mniej botów w ligach ?????? przyczyna niech każdy sobie odp. sam ![]() RE: reklama SW - Chris_ - 2012-12-02 Co rozumiesz pod pojęciem 'za trudny start dla początkujących'? ![]() RE: reklama SW - baax13 - 2012-12-06 ok...Panowie i Panie robimy cos czy czekamy az ilosc uzytkownikow spadnie do 500 i zakniemy gre???? RE: reklama SW - Jack21 - 2012-12-06 Może by się góra wypowiedziała, naprawdę nie zależy adminom na większej liczbie graczy? RE: reklama SW - grzech - 2012-12-06 Niestety nie mam kasy żeby wspomóc w tym okresie ale jak dacie radę uzbierać to jestem też za. Ja proponuję także www.espeedway.pl - fajna stronka. Sam często na nią wchodzę. Napewno przyjdzie dużo nie ogarów ale też większa szansa, że pozostanie dużo ciekawych graczy. Proste i logiczne. Pozdrawiam ![]() RE: reklama SW - carasta - 2012-12-11 Chętnie przeleje jakąś zapomogę na reklamę. Jestem zdania że reklama powinna być na jakimś portalu sportowym/żużlowym. |