![]() |
Czwórmecze 3 razy w tygodniu - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Czwórmecze 3 razy w tygodniu (/showthread.php?tid=5624) |
RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - betard - 2015-03-07 Jestem jak najbardziej na TAK :-D RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - Vinyll - 2015-03-07 Jestem za RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - Yo1 - 2015-03-07 (2015-03-07, 10:14:42)XXX46 napisał(a): Co wy na to aby zwiększyć ilość czwórmeczy do 3 Ma to sens tylko w przypadku sformalizowania przez Grę wszystkich typów rozgrywek co zwiększy ich popularność. W innym razie tylko niepotrzebnie zwiększa pracochłonność i w zasadzie niczego korzystnego nie wnosi poza małą sumką pieniędzy kosztem mniejszego doświadczenia na bieg. Jestem przeciwna. RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - kropek81 - 2015-03-07 Jestem jak najbardziej na tak !!! 3 razy czwórmecz (pn,sr,pi) sobota indywidualnie i raz w sezonie dodatkowy ind. typu memoriału w niedziele np. podczas baraży ![]() ![]() RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - FireMan - 2015-03-07 (2015-03-07, 17:03:19)Yo1 napisał(a):(2015-03-07, 10:14:42)XXX46 napisał(a): Co wy na to aby zwiększyć ilość czwórmeczy do 3 w 3 terminie dla czwórmeczy i 2 dla ind. nie chodzi o kasę ale o to aby mogło powstawać coraz więcej turnieji a NMSWC chcemy powiększać aby mogłybyć to zawody oficjalne pod szyldem SW po za tym 3 termin jest po to aby nie kolidowały ze sobą 3 większe turnieje a poziom w każdym z nich mógł wzrosnąć tak samo jest z ind. że nie wiadomo który turniej wybrać bo jak wybierzesz dwa to później będą problemy ze startem w jednym z nich a jeśli chodzi o sformalizowanie wszystkich turniejów to z tą propozycją napisz do adminow to może przejdzie RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - FireMan - 2015-03-07 (2015-03-07, 19:11:56)kropek81 napisał(a): Jestem jak najbardziej na tak !!! 3 razy czwórmecz (pn,sr,pi) sobota indywidualnie i raz w sezonie dodatkowy ind. typu memoriału w niedziele np. podczas baraży ind można zrobić tak jak napisał tofik we wtorek i piątek a raz w sezonie turniej ind. wyłącznie dla własnych zawodników RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - ADM_Henrik - 2015-03-07 (2015-03-07, 13:02:12)XXX46 napisał(a): jeszcze pozostaje pytanie od kiedy mogłyby być 3 czwórmecze i 2 ind. bo przez to że mamy 2 czw. straciłem jednego chętnego do turnieju a sam zapisałbym się też do LJ a nowy sezon już blisko Jest to do wprowadzenia jeszcze przed barażami. Czwórmecze widzę ustalone że pn-śr-pt ale zawody ind w jaki dzień bo sobota jest już teraz i który jeszcze dzień wybrać ? Czekamy na konkretne propozycje w jaki dzień jeszcze by miały się odbywać zawody ind. RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - Tofik - 2015-03-07 moja propozycja padła na wtorek i chyba to najlepszy dzień dla tej rozgrywki Indywidualnej RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - wojtas_gkm - 2015-03-07 Kolejne czwórmecze, czemu nie. Indywidualne, a pewnie zrobi się miejsce na nowe turnieje. Nie bardzo mnie przekonuje to jednak przy zmianie kwestii XP. Teraz puszczając zawodnika w dwóch czwórmeczach zarabia: 0,005pkt/bieg*10 biegów, czyli 0,05pkt, a po zmianie jadąc w trzech czwórmeczach miałby 0,03pkt (0,002pkt/bieg*15biegów)? Bardziej adekwatne by było wprowadzenie 0,003pkt/bieg wtedy jadąc 15 biegów zawodnik zdobywałby 0,045pkt co i tak jest mniej niż dziś. Powstałą stratę można zrekompensować ustawieniem 0,003pkt/bieg również w turniejach indywidualnych i dodaniem dodatkowego turnieju w tygodniu. Dziś mamy 0,005pkt/bieg*5biegów, tj. 0,025pkt, po zmianie byłoby 0,003pkt/bieg*10biegów, tj. 0,03pkt Tym samym przy ustaleniu XP za bieg w czwórmeczu i indywidualnym na poziomie 0,003pkt/bieg zawodnik jadąc wszystkie te zawody zdobywa w tygodniu 0,075pkt XP z tego tytułu, czyli identycznie jak jest do tej pory. RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - ADM_Henrik - 2015-03-07 wojtas_gkm chodzi o to żeby nie nabijać XP i dlatego będzie zmniejszone coś kosztem czegoś i należy pamiętać że te biegi nie liczą się do sprawności dlatego nie narzekajmy bo da się palec a niektórzy by chcieli już dłoń. Wy coś chcecie to i z naszej strony coś w zamian ![]() RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - betard - 2015-03-07 Najlepiej chyba indywidualne jechac tak jak tofik wczesniej napisal ,czyli we wtorek . RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - Tofik - 2015-03-07 Wg mnie XP za czwórmecze czy Indywidualne aż tak wielkiej i zauważalnej różnicy nie zrobią więc jak napisałem wcześniej dla mnie może być a i tak zyskujemy czwórmecz i zawody indywidualne RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - wojtas_gkm - 2015-03-07 Henio, ja nie proponowałem nabijania XP tylko zachowanie w tym zakresie status quo ![]() RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - szuwarek - 2015-03-08 Mili przedmówcy, może jak proponuje Heniu, uzyskujemy dodatkowo 1 czwórmecz i 1 turniej indywidualny tygodniowo i to jeszcze przed barażami, więc nowy sezon zaczniemy już z nowym pomysłem, minimalnie spadnie XP ale za to dojdzie odrobina kasy. Nie jest to chyba zły konsensus. Jest OK, zgodnie, trafnie i szybko byśmy sfinalizowali pomysł ![]() RE: Czwórmecze 3 razy w tygodniu - Tofik - 2015-03-08 Dokładnie tak nawet nie mam ochoty o targowanie się o to Xp |