![]() |
Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek (/showthread.php?tid=6358) |
RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - wojtas_gkm - 2017-10-24 tofik z tego co zrozumiałem ja, to ma to na celu zwiększenie znaczenia szkółki i zachęcenie do rozbudowy RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - Tofik - 2017-10-24 Niby tak. tylko sam wiem jak to jest z rozbudową szkólki na to trzeba ogromnych nakładów finansowych a młody gracz nie nadaży z tym wszystkim Na początku wiaże koniec z końcem . Sama rozbudowa szkołki zajmie takiemu z kilka sezonów więc jak ma gonić A to może spowodować że młodzi zaczną gre i szybko sie zniechęcą widząc w jakim tyle pozostaną Bo poprostu uciekniemy im RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - GM_Arek - 2017-10-24 a do tej pory jak to działało? kto był starszy, miał lepiej rozbudowaną szkółkę i lepszych/więcej juniorów - i jakoś to działało. A do 7 slotu to chyba nie problem wybudować (oczywiście wymaga to kasy i czasu), ale już od 7 slotu sparingi można przecież jechać mając sloty zapełnione. A to właśnie ma zachęcić do rozbudowy/zapełniania slotów. ps: każda opcja w grze typu manager wymaga czasu/kasy itp. Zaczynając grę też nie stać cię na koksów i nie wiem czy to zniechęca graczy. każdy wie jaka jest kolej rzeczy i że wszystko wymaga czasu. RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - Tofik - 2017-10-24 Wszystko się zgadza tylko mi wydaje się że cały problem bierze się z tego że mieliśmy duży zastój gdzie nic się nie działo nic nie było wprowadzane do tego przyszła awaria serwera która spowodowała że z ponad 1000 aktywnych graczy zostało nas mniej jak 1/2 A teraz jednym- dwoma sezonami chcemy wprowadzić i zmodernizować wszystko Mam na myśli róznego rodzaju modernizacje stadionu i teraz kolejne I jak na moje to to chyba wszystko tak nagle dzieje się za szybko > Pozatym zauważam że w ostatnim czasie zaś mamy do czynienia z jakimś zamulaniem - Długo wczytuje strone i z tym należało by się jakoś szybko uporać w pierwszej kolejności RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - GM_Arek - 2017-10-24 nad muleniem pracuje kuba. ja nad pomysłami. zgadza się, trochę tego wchodzi, ale wcześniejszy zastój spowodował stan jaki mamy dzisiaj, i uważam że nie ma na co dłużej czekać z przebudową gry. poza tym zmiany dotyczące np stadionu nie były chyba drastycznymi w sensie trudności zrozumienia przez graczy. wg mnie były raczej miłym dodatkiem do gry ![]() RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - wojtas_gkm - 2017-10-24 (2017-10-24, 10:16:43)GM_Arek napisał(a): poza tym trzeba mieć zajętych 7 slotów juniorami, a to może graczom zająć jeszcze chwilę Właśnie odkryłem, że zajmie mi to jeszcze ze trzy sezony, bo aż 6 zawodników że starej szkółki jeszcze na stanie :/ Jednak trochę lipa, że dotyczy to tylko nowych juniorów że slotów. RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - Roko - 2017-10-24 Witam Do tej pory nie wypowiadałem się w różnych kwestiach omawianych tu na forum bo w większości mam odmienne co do wprowadzanych zmian w SW Teraz na koniec sezonu jestem przekonany co do mojego zdania na ten temat: wprowadzenie tzw. ''slotów'' jak dla mnie to największa pomyłka tej gry, mając 3 sloty do dyspozycji nie mam ani jednego adepta z danego sezonu Jak można nie przyjąć do szkółki tzw. perełki ze względu na jakieś ograniczenia??? to tak jak by w realu trafił się super młodzik w wieku 12 lat z super talentem a w klubie padło by hasło: jest za dobry i za młody, nie przyjmiemy go ale w jego miejsce weźmy starszego i takiego co raczej nic z niego nie będzie Pomysł jak dla mnie najbardziej nierozsądny w tej grze i to ma pomóc rozwijać się grze??? RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - GM_Arek - 2017-10-24 wypowiadałem się już w tej kwestii wielokrotnie, ale wypowiem się po raz ostatni: - i co ci z tego że przyjmiesz 10-tego "diamenta" z talentem 5, skoro wszyscy mają ich tulu samo, i z podobnymi średnimi? W tym momencie twój talent nie jest nikim więcej jak tylko jednym z wielu mu podobnych... - mając miejsce tylko na kilku "diamentów", owe diamenty naprawdę nimi będą bo będą pojawiać się stosunkowo rzadko. Zmusi to również graczy do szkolenia zawodników z innymi talentami bo SW potrzebuje różnorodności (a skoro nie zmusiło, jak w twoim przypadku gdzie masz 3 sloty wolne, znaczy się, że przespałeś cały sezon). Walczycie jak lwy o te telenciaki nie dostrzegając, że one już dawno przestały nimi być w dobie posiadania ich po kilku(nastu) przez niemalże każdego gracza. dziękuję za uwagę. ps: ten wątek dotyczy innej kwestii. RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - Arkadiusz - 2017-10-24 Jeśli mogę wrzucić swoje 3 grosze do tych talenciakow choć nie o tym była propozycja. Obserwuje gre i setki tych niby talenciakow o których walczycie ginie po skończeniu wieku juniora czemu??? -jest ich za dużo -nikomu nie chce się nabijac xp żeby zrobić z niego kiedyś lidera (brak konsekwencji i cierpliwości) -używani sa tylko w turniejach na forum żeby zespol zaistniał (każdy robi jak uważa) -gina po wieku juniora jak pisałem Naprawde jest mało graczy co dbaja o tych talenciakow. Dobrymi przykładami sa gracze perez i kamykov którzy naprawdę dbaja o to (inni tez podalem tylko przykład) Wiec po co jest szum o te perełki??? RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - Roko - 2017-10-24 GM_Arek skoro to ty masz rację a nie ja to pokaż mi choć jednego znaczącego zawodnika w 2-1 lub Elidze z talentem choćby 3 ??? choć 1, jako junior może i nie ma to znaczenie ale już jako senior zawodnik z talentem poniżej 4 nie ma racji bytu więc do niczego taka szkółka nie prowadzi A sezonu nie przespałem, stratą dla mnie jest trzymanie i szkolenie adepta z talentem 1-2-3, z resztą których nigdy nie miałem w szkółce I to kogo przyjmuję do własnej szkółki to jest moja decyzja a nie admina - sorry bardzo ale nie przekonałeś mnie RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - GM_Arek - 2017-10-24 Roko, sprawdź 1 ligę ![]() A twoje pytanie o znaczącego zawodnika z niższym talentem, właśnie wskazuje na patologię jaka toczy obecnie sw, i obala to czego bronisz. Jakim cudem mogą się tam znaleźć zawodnicy z mniejszym talentem, skoro każdy z graczy trenuje 10 gollobów w szkółkach. Rozumiem, że to dla ciebie naturalna sytuacja że każdy klub ma tylko samych utalentowanych młodzików w szkółkach. I proszę wróćmy już do tematu wątku. pozdrawiam RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - Arkadiusz - 2017-10-24 Na prosbe GM_Arka podaje przykład 1 z brzegu zawodnika z malym talentem a znaczacego akurat tak się sklada ze jest to zawodnik z mojej druzyny (1liga!!) Przemek Hodurek xp 104 srednia skilli 99 srednia biegowa ponad 2 pkt talent 3. Wiec można sobie wychować bądź zrobić takiego zawodnika niekoniecznie z talentem 4i5. RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - wojtas_gkm - 2017-10-27 Czy sparingi można rozszerzyć o wszystkich szkółkowiczów, nie tylko nowych w slotach? Sporo osób, ze mną na czele, ma jeszcze duże ilości juniorów że starej szkółki, więc trochę na sloty przyjdzie poczekać, a będziemy przez to stratni. Najwyżej niech nie dotyczy starych nadwyżka treningowa. RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - Asteck666 - 2017-10-28 (2017-10-27, 19:25:56)wojtas_gkm napisał(a): Czy sparingi można rozszerzyć o wszystkich szkółkowiczów, nie tylko nowych w slotach? Sporo osób, ze mną na czele, ma jeszcze duże ilości juniorów że starej szkółki, więc trochę na sloty przyjdzie poczekać, a będziemy przez to stratni. Najwyżej niech nie dotyczy starych nadwyżka treningowa. Wydaje mi sie że to zamierzony zabieg Wojtas, my (przez "my" rozumiem drużyny przewijające się w U-xx, LJ, PJ, LN) którzy gdzies tam rządzą w rozgrywkach juniorskich od wielu sezonów, jesteśmy hurtownikami juniorków i te 7 slotów nas na chwilke zatrzyma ![]() Chociaż w sumie ja mam łatwiej od Ciebie, bo tylko 1 slot mi jeszcze potrzebny i zastanowię się czy kogos nie wywalić, musze przemyślec czy najlepszy diamencik "nowej" szkółki jest więcej wart niż "najsłabszy" diamencik starej ![]() Ale bardzo stratni tak czy siak nie będziemy, bo po tym najbliższym, sezony będą krótsze. I troche to rozumiem, bo 12latek który przyjdzie za sezon, nie będzie miał szans z 12-latkiem, który po tym sezonie opuści szkółkę... chyba że... ten nowy trochę dni nadrobi springami ![]() RE: Sparingi szkółka juniorów GM_Arek - GM_Arek - 2017-10-28 no właśnie dlatego mam dylemat z propozycja wojtka. Z jednej strony rozumiem ją, a z drugiej właśnie starzy juniorzy i tak są ciut do przodu przed nowymi, i w ten sposób jeszcze byśmy to utrzymywali. Zawodnikom w slotach, miną ok 2 sezony (czyli miniony i najbliższy) zanim gracze rozbudują obiekty na w miarę wysoki poziom i zaczną korzystać z przywilejów tych obiektów. A tu jeszcze byśmy dołożyli furtkę dla starych juniorów. A propozycja sama w sobie miała właśnie wymusić rozbudowywanie slotów i obiektów. |