![]() |
EkstraLiga - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: EkstraLiga (/showthread.php?tid=4577) |
EkstraLiga - Speed - 2013-08-11 Witam Ekstraligowiczów ! Zaczynamy jubileuszowy 10 sezon SW więc walka w tym sezonie powinna być jeszcze bardziej prestiżowa ![]() Jak myślicie na układem tabeli w tym sezonie, kto jak się czuje na które miejsce?? Mam nadzieje ze troche bedziemy się udzielać w tym temacie ![]() Powodzenia ! RE: EkstraLiga - Speed - 2013-08-11 Pozwolę sobie zrobić podobne statystyki jak Hyziu w poprzednim sezonie. Tak myślę że każdy jest ciekawy paru rzeczy ![]() Klasyfikacje wg średniego wieku drużyny: 1. Polonia Ostrów Wlkp - 21,85 2. Power Gniezno - 22,57 3. Fc Stare Drzewce Gorzów - 23,42 4. Victory Leszno - 23,57 4. Sparta Wrocław - 23,57 6. Promień Żary - 23,85 7. Stupki Gniezno - 24,14 8. KS Czorty Myślibórz - 24,28 9. Gryfy Bydgoszcz - 24,42 9. Warka GKM Grudziadz - 24,42 Ilości spędzonych sezonów w Ekstralidze (razem z 10 sezonem) 1. Victory Leszno - 9 2. GRYFY Bydgoszcz - 8 3. Fc Stare Drzewce Gorzów Wlkp. - 7 4. Sparta Wrocław - 6 5. Polonia Ostrów Wlkp - 4 5. KS Czorty Myślibórz - 4 5.Stupki Gniezno - 4 8. POWER Gniezno - 2 8. Promień Żary - 2 10.Warka GKM Grudziądz - 1 Klasyfikacja wg ilości rozegranych meczy w Ekstralidze 1. Victory Leszno - 144 2. GRYFY Bydgoszcz -126 3. Fc Stare Drzewce Gorzów Wlkp. - 108 4. Sparta Wrocław - 90 5. KS Czorty Myślibórz - 54 5. Polonia Ostrów Wlkp - 54 5. Stupki Gniezno - 54 8. Promień Żary - 18 8. POWER Gniezno - 18 10.Warka GKM Grudziadz - 0 Klasyfikacja wg ilości zdobytych punktów w Ekstralidze 1. Victory Leszno - 263 2. Fc Stare Drzewce Gorzów Wlkp. - 229 3. GRYFY Bydgoszcz - 177 4. Sparta Wrocław - 107 5. Stupki Gniezno - 77 6. KS Czorty Myślibórz - 52 7. Polonia Ostrów Wlkp - 49 8. Promień Żary -33 9. POWER Gniezno - 31 10. Warka GKM Grudziądz - 0 Klasyfikacja wg ilości odniesionych zwycięstw w Ekstralidze 1. Victory Leszno - 103 2. Fc Stare Drzewce Gorzów Wlkp. - 88 3. GRYFY Bydgoszcz - 67 4. Sparta Wrocław - 40 5. Stupki Gniezno - 31 6. KS Czorty Myślibórz - 20 7. Polonia Ostrów Wlkp - 19 8. Promień Żary - 13 9. POWER Gniezno - 11 10. Warka GKM Grudziadz - 0 Narazie tyle, myślę że po sezonie podsumuje więcej tego ![]() RE: EkstraLiga - sothis - 2013-08-18 Victory Leszno vs Stupki Gniezno 65:25 GRYFY Bydgoszcz vs Warka GKM Grudziądz 58:32 KS Czorty Myślibórz vs Polonia Ostrów Wlkp 47:43 Fc Stare Drzewce Gorzów Wlkp. vs POWER Gniezno 50:40 Promień Żary vs Sparta Wrocław 52:38 RE: EkstraLiga - Zdunek - 2013-08-18 widze ze u Was narazie niespodzianek nie ma tak jak w 1.2 RE: EkstraLiga - Hyziu - 2013-08-20 Dla mnie miłą niespodzianką będzie jak się utrzymam w Ekstralidze, po odmłodzeniu nieco składu to już nie ten "Power" ![]() RE: EkstraLiga - Speed - 2013-08-23 No napewno trudniej troche Ci będzie, jednak w ważnych pojedynkach możesz tracić cenne punkty. Jak na moje oko, to o utrzymanie bedziesz bił się z Czortami i Gryfami. Raczej najsłabiej wygląda beniaminek Warka GKM Grudziadz, na 1 ligę to bardzo dobry zespół ale raczej na Elige to za mało. Mnie ciekawi jak dalej zaprezentują się Stupki i Sparta ![]() ![]() RE: EkstraLiga - Speed - 2013-08-24 Może jakies typowanie?? Zawsze to jakoś rozkrecało nasz temat ![]() Warka GKM Grudziądz vs Fc Stare Drzewce Gorzów Wlkp. 30:60 (Beniaminek nie ma łatwego zycia w Elidze, tym bardziej że w tej kolejce zmierzy się z 3krotnymi Mistrzami Sw wiec raczej większych szans im nie daje) Sparta Wrocław vs GRYFY Bydgoszcz 49:41 ( Wrocławianie muszą się podniesć po 2 porażkach i myślę że w tej kolejce są w stanie pokonać Bydgoski zespół. Nie wiem czemu ale jakoś przeczuwam w tym sezonie Sparte jako 'czarnego konia') POWER Gniezno vs KS Czorty Myślibórz 46:44 (Chyba bedzie to najbardziej wyrównany pojedynek w tej kolejce. Power się troche odmłodził ale na swoim torze Moskal, Walczak i Swiątek powinni zrobić swoje i pokonac 2 liderów z Myśliborza chociaz by na mininalną wygraną) Stupki Gniezno vs Polonia Ostrów Wlkp 48:42 (Ten mecz moze być bardzo ważny dla obu drużyn w końcowym rozrachunku. Myślę że są na równym poziomie wiec walka będzie równie zacieta z lekką przewagą własnego toru) Victory Leszno vs Promień Żary 55:35 (Na swoim obiekcie zawodnicy z Leszna są piekielnie szybcy wiec mogę się pokusić o takie typowanie, aczkolwiek przede wszystkim Żak i Woś łatwo skóry nie sprzedadzą) RE: EkstraLiga - sothis - 2013-08-25 Warka GKM Grudziądz vs Fc Stare Drzewce Gorzów Wlkp. 24:66 (mecz do jednej "bramki") Sparta Wrocław vs GRYFY Bydgoszcz 50:40 (zacięty pojedynek się szykuje podobnie jak w zeszłym sezonie ![]() POWER Gniezno vs KS Czorty Myślibórz 48:42 (kolejny mecz na styku Hyziu wykorzysta atut własnego toru i wygra to spotkanie) Stupki Gniezno vs Polonia Ostrów Wlkp 49:41 (nie wiem w jakiej formie są te dwa zespoły, jednak własny tor dużo daje i dlatego Stupki wygrają) Victory Leszno vs Promień Żary 52:38 (mecz obecnych liderów będzie zaciętym pojedynkiem jednak w drugiej części meczu dojadą gościom z Żar) RE: EkstraLiga - Speed - 2013-11-30 Za bardzo rozmowni w tym sezonie to nie bylismy hehe ![]() ![]() Jak obiecałem planuje zrobić podsumowanie "dekady" Speedway-World Ekstraligi, macie jakieś pomysły na dodatkowe statystyki, takie w miare ogarnięte żeby dało rade je podsumować ? Obejmować będą one wszystkie drużyny uczestniczące w Elidze w ciagu tych 10 sezonów. Troche mi to pracy zajmie wiec za szybko to nie będzie tym bardziej ze aż tak wiele czasu nie mam, ale jak obiecałem tak zrobie ![]() Także jak są jakies propozycje to czekam ![]() |