![]() |
Drużyna rezerw. - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Drużyna rezerw. (/showthread.php?tid=4697) |
Drużyna rezerw. - Asteck666 - 2013-11-02 Pomysł może być nie do ogarnięcia technicznie. Ja się na tym nie znam, ale propozycję dam, a co? ![]() Fajnie byłoby, gdyby można było zgłosić do rozgrywek drugą drużynę, czy też drużynę rezerw. Np.: Dla chętnych klubów, które mają oczywiście kadrę min. 14 zawodników. Nie jako nowe konto, tylko dołączyć do konta istniejącego (czy to możliwe do realizacji?) Czyli zostaje jedno konto i jadę w 2 lidze Demogorgon Wrocław, a w 6 (nie wiem nawet ile mamy lig ![]() Z automatu nie byłoby możliwości aby jeden zawodnik pojechał w dwóch meczach, więc raczej wałków by nie było, na transferach tez nie, bo to jedno konto. + zawodnicy, którzy nie jadą teraz w lidze zbieraliby cenne XP + dodatkowa kaska za kibiców (choć to akurat niekonieczne) Chodzi tylko i wyłącznie o zabawę i dodatkowe emocje. Pozdrawiam RE: Drużyna rezerw. - Siwy1296 - 2013-11-02 jak najbardziej za ![]() tylko czy nie za bardzo zamotamy gre ?? RE: Drużyna rezerw. - misiek_kssg - 2013-11-02 wow, to bardzo ciekawy pomysł. jestem na tak. RE: Drużyna rezerw. - Wisnia - 2013-11-02 na tak i mecze rezerw w Soboty powinny być a kaska troche wieksza niż za sparing hehe ;d dodatkowy smaczek ;p zdecydowane TAK ! tylko może być problem z realizacją niestety... z tym że ja bym zrobił tak że np jak jestem w 6 lidze to moje rezerwy byłyby też w 6 lidze z tymi samymi drużynami, po prostu tabela rezerw by byla i tyle ;p RE: Drużyna rezerw. - jacekpulo - 2013-11-02 na pewno nie może być tak, że wystawiamy 2 drużynę która startuje w oficjalnej 6 lidzę bo jakie szanse mieliby 6-ligowcami z rezerwami eks-1-2-3 czy 4 ligowców? Musiały by to być osobne rozgrywki co chyba już za bardzo komplikuje grę. Sam chętnie wystawię 2 drużynę bo zawodników mam zawsze dużo ale nie kosztem nowych graczy. RE: Drużyna rezerw. - ukppku - 2013-11-02 Ciekawy pomysł z zastrzeżeniem że nie można mieć dwóch drużyn na poziomie jednej ligi ![]() Także aktualni 6-ligowcy aby utworzyć rezerwową drużynę muszą się pokusić o awans... Taka sytuacja może nawet zachęcić początkujących graczy do większego zaangażowania a na pewno da ogromną satysfakcję i nagrodę po zrobieniu awansu do 5 ligi ![]() Po drugie jeśli już miałoby powstać takie coś to na pewno nie na zasadzie że Ci co nie jadą w lidze jadą w rezerwach! Moim zdaniem powinno wygladać to tak, że przed każdym sezonem oznaczamy zawodników którzy będą zgłoszeni do jazdy w 1-szej druzynie i tych którzy będą tworzyć drugi zespół ![]() Oczywiście trzeba będzie wziąć pod uwagę kontuzje i urazy jakie mogą się trafić po drodze i takim to sposobem przy wyborze zawodników każde będzie musiał pogłówkować (zwłaszcza jeśli chodzi o ich liczbę w danej drużynie) Przy dokonania zakupu w trakcie sezonu zawsze będzie można jednorazowo określić dla którego zespołu jeździć będzie nowy podopieczny. Ja tak to widzę ![]() Ewentualnie jeśli uważacie że mimo tego rezerwowe druzyny ekstra,1,2,3 ligowców dalej będą miały zbyt dużą przewagę, wtedy możemy wprowadzić najprostsze rozwiązanie ---> w drużynie rezerw mogą jeździć tylko i wyłącznie JUNIORZY ![]() Pomysł Astecka na plus, tylko musimy razem to ubrać w "ręce i nogi" ![]() RE: Drużyna rezerw. - Jack21 - 2013-11-02 Ja również jestem na TAK, wielkie TAK! pomysł fajny przynajmniej zapełniłyby się 6 ligi realnymi klubami a nie botami oczywiście są kwestie trudne które trzeba by rozwiązać ale widzę że ukppku już kilka ciekawych propozycji rzucił i chyba najlepsze by było właśnie obieranie na początku sezonu składu który jeździć tu a który w rezerwach i ewentualnie w trakcie sezonu ze 2,3 transfery wewnątrz. Kwestia trudna to na pewno zarobki bo jakby nie patrzeć Eligowe rezerwy szybko dojdą do wysokich lig i tacy ludzie będą zarabiać krocie więc ceny na LT jeszcze bardziej nam skoczą i dostaną po dupie Ci co będą mieli jedną drużynę. Dalej problemem jest dysproporcja sił bo wiadomo że jak rezerwy mocnych drużyn nagle wskoczą do 6 ligi to zrobi się nam tam małe poletko taka mini eliga i Ci z 6 ligi 3 lata będą czekali na awanse więc tu jest spory problem no i problemem jest kiedy będzie można założyć rezerwową drużynę (w sensie czy np już po awansie do 5 czy później) oraz co w przypadku jak obie drużyny będą w tej samej lidze? Trochę rzeczy trzeba przemyśleć ale pomysł fajny rozwojowy - TAK jeszcze raz TAK RE: Drużyna rezerw. - Asteck666 - 2013-11-03 No no, do dopracowania, mi się tylko przewinął sam fakt drugiej drużyny ![]() Juniorzy to dobry pomysł, już ze szkółek w następnych sezonach nie będą wychodziły koksy, więc śmiało mogliby jechać ![]() A dla nowych graczy to tez większa frajda ścigać się z rezerwami np. Promienia Żary niż z BOTem. RE: Drużyna rezerw. - kamykov - 2013-11-03 Też jestem za ![]() Druga drużyna składająca się z juniorów, oczywiście brak kibiców na meczu drugiej drużyny i trzeba by było dopłacać do każdego meczu ligowego np. 30tyś (ze względu że 2 drużyny zysków nigdy nie przynoszą). Pewnie większość drużyn by chciało mieć 2 drużynę więc można by wprowadzić opłatę jednorazową za "II drużynę"(jakiśVIP) w wysokości np: 30 zł by zmotywować twórców do wprowadzenia tej zmiany. RE: Drużyna rezerw. - Siwy1296 - 2013-11-03 albo opcja bylaby dostepna dla posiadaczow silver i gold vipow ![]() Druzyna z juniorow dobry pomysl ale zeby doplacac? NIEE! Okej zysków brak zgadzam sie ![]() ![]() I mecze w soboty tez popieram zeby nie byly w ten sam dzien co normalne ligowki. Pozostaje kwestia czy zrobic calkiem nowe ligi czy dopiac to do 6 ligi... BO faktycznie druzyny z 6 ligi nie maja szans w rywalizacji nawet z juniorami z ekstra czy 1 ligi. Sam bym nie mial zapewne a awansuje w tym sezonie do 4... RE: Drużyna rezerw. - Zwolen - 2013-11-03 Dobry pomysł! Ale trzeba by było ogarnąć coś, bo prawda, że jeśli wystawi się 2 drużynę to Ci co są teraz w najwyższych ligach zjedzą dodatkowo jeszcze nas i z 6 ligi nikt się nie wydostanie ![]() Jak dla mnie to właśnie te drugie drużyny tylko Juniorka, a dodatkowo drugą druzynę moga posiadać gracze występujący w 5 lidze i wyżej. A co jeśli 1 druzyna wystepuje w 5 lidze, a juniorzy/wychowankowie awansują do 5 ligi? Można Pieniądze z tego jakieś powinny być, poza tym XP tak jak rośnie, dodatkowy dzien treningowy dla tych juniorów też powinien być. Pomysł niesie duzo swiezosci i w ogole, gra stanie się ciekawsza, 7 ligi nie ma co tworzyc, tylko wlasnie uzupełnić te strasznie irytujące boty... REasumując, jak dla mnie sama juniorka w tych drużynach albo U-18, jakiś większy koszt za załozenie tej druzyny, np 1mln czy 2mln i tyle. Nic tylko czekać aż wdroży ktoś ten pomysł! RE: Drużyna rezerw. - szuwarek - 2013-11-03 Pomysł bardzo fajny, jednak pozostają do rozwiązania kwestie wspomniane powyżej, aby nie zniechęcić nowych graczy kiedy będą na straconej pozycji w porównaniu z rezerwami, przynajmniej na początku. Wprowadzić też warunek aby rezerwy nie mogły jeździć w tej samej lidze co drużyna podstawowa. Na pewno zapełniłoby się 6 ligę zamiast wielkiej ilości bootów. RE: Drużyna rezerw. - anonim-04 - 2013-11-03 to zrobcie lige A i B A normalna B rezerwy RE: Drużyna rezerw. - Zwolen - 2013-11-03 anonim I co, Ci co są teraz w Elidze w Lidze A , to druga ich drużyna również będzie b. wysoko w lidze B. RE: Drużyna rezerw. - szuwarek - 2013-11-03 Niekoniecznie z wysokich lig muszą być od razu wysoko. Wystarczy ustalić zasady, wg. jakich jest możliwe wystawianie zawodników w drużynie rezerw. Jest to jakiś pomysł aby prowadzić 2 drużyny: podstawową i rezerw. |