![]() |
Motor po sprzedaniu zawodnika - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Motor po sprzedaniu zawodnika (/showthread.php?tid=4717) |
Motor po sprzedaniu zawodnika - Wisnia - 2013-11-16 Dowiedziałem się że gdy sprzedajemy zawodnika to jego motor znika. Moja propozycja jest krótka i raczej kosmetyczna mianowicie aby motor po tym zawodniku zostawał w klubie. Wtedy zamiast wydawać 30k na nowy motor dla innego zawodnika przypisujemy mu maszyne, która została po zawodniku sprzedanym ![]() RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - Miki1947 - 2013-11-16 Dobry pomysł, ale przed sprzedaniem zawodnika można przecierz sprzedać jego motor(y) RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - Jack21 - 2013-11-16 Ale nie zawsze jesteś w momencie sprzedaży online i później trochę kasy można stracić, popieram! RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - kropek81 - 2013-12-02 Popieram dobry pomysł niech ten motor zostaje w naszym warsztacie albo przynajmniej jakiegoś grosza za nie go daja na konto ! RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - ukppku - 2013-12-02 A ja właśnie jestem innego zdania ![]() Ale!... nie zapominajmy że to jest manager ![]() 1. Droga strat: Zapominam wystawić składu na mecz/sparing dostaję karę, zapomniam sprzedać motoru zawodnikowi którego sprzedaję tracę maszynę 2. Droga zysków: Pamiętam o składach --> otrzymuję zysk ze sprzedaży biletów, pamiętam o sprzedaży sprzętu zwraca mi się koszt wydany na maszynę 3: Droga obojętna: Nie ustawiam sparingów --> nie mam ani zysków ani kar, nie kupuję motocykli (analogicznie) tu tylko podane 2 przykłady ale sumując jeszcze kilka/kilkanaście innych wychodzi Nam nasza polityka prowadzenia klubu ![]() Albo wiemy co się w nim dzieje, kontrolujemy sytuację i mamy za to zyski, albo częściowo olewamy i tych korzyści jest mniej niż mogłoby być. Takimi prawami się rządzi gra typu:manager i uważam że tego powinniśmy się trzymać! ![]() PS. Następnym razem jak wystawisz zawodnika na LT od razu zapali się lampka w głowie podpowiadająca ---> sprzedaj motory! ![]() Równie dobrze można zgłosić propozycję typu ---> aaaa... zapomniałem wystawić składu to komputer za mnie powinien automatycznie wybrać a ja unikam kar ![]() RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - MarekAureliusz - 2013-12-02 Tylko że jest jeden problem, ten motocykl rozpływa się w powietrzu, ani nie zostaje w klubie, ani nie idzie za zawodnikiem, ani nawet nie jest złomowany, za co byśmy musieli zapłacić ![]() Tak więc coś jest tu nie tak i należy moim zdaniem to zmienić RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - kamykov - 2013-12-02 Jak każdy zawodnik ma przypisany motocykl to jak wyobrażacie sobie że 'motór' po sprzedanym zawodniku to do kogo pójdzie? Do tego niżej czy wyżej na liście? Ukppku ma w 100% racje to jest manager i trza pomyślunku RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - Wisnia - 2013-12-02 motorek miałby zostać w parkingu i sami byśmy go przypisywali do zawodnika RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - Jack21 - 2013-12-02 To może niech pójdzie za zawodnikiem w końcu motory są zawodników ![]() Niech po prostu nie znika, jak zapomnisz masz kare że go nie ma a nowy nabywca prezent ![]() RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - Wisnia - 2013-12-02 to niech zawodnicy sami sobie kupujo ! ;d oczywiście żartuje ![]() RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - kamykov - 2013-12-02 (2013-12-02, 18:24:53)Jack21 napisał(a): To może niech pójdzie za zawodnikiem w końcu motory są zawodników Tak kiedyś było ![]() A wałek był taki że typ sprzedawał zawodnika a ten zawodnik miał ponad 100 motorków, po sprzedaży takiej ilości ponad 2 bańki ![]() RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - MarekAureliusz - 2013-12-02 Ok, już rozumiem dlaczego jest jak jest ![]() RE: Motor po sprzedaniu zawodnika - GM_Kuba - 2013-12-06 Zamykam. |