![]() |
Talent - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Talent (/showthread.php?tid=783) Strony:
1
2
|
Talent - Piter4 - 2012-01-12 Mam propozycję: Obecnie przy talencie 1,2 dostaje się skoki +1,+2, przy talencie 3,4 +1,+2,+3, a przy talencie 5 +2,+3. Proponowałbym to zmienić: 1 sposób: talent 1,2 skoki +1,+2, talent 3 +1,+2,+3, a talent 4,5 +2,+3 2 sposób talent 1 skoki +1,+2 , talent 2,3,4 +1,+2,+3, talent 5 +2,+3 Powód? Obecny system jest niesprawiedliwy ![]() RE: Talent - speed_55 - 2012-01-12 Uzasadnij tą niesprawiedliwość systemu RE: Talent - Piter4 - 2012-01-12 nie wiem co tu do uzasadnienia. Po prostu aktualnie dwa skille dają skoki +1,+2, dwa dają możliwość wszystkich skoków, a tylko jeden +2,+3 :/ RE: Talent - damianj002 - 2012-01-12 ja jestem na nie RE: Talent - Norbasek - 2012-01-12 Ja jestem na tak... RE: Talent - sothis - 2012-01-12 ja jestem na nie tak jest ok tal 5 musi być wyróżniony RE: Talent - Zdunek - 2012-01-12 moim zdaniem nie ma co zmieniac ewentualnie zastanowic sie czy tal 4 ma miec skoki +1 czy tylko +2 i +3 RE: Talent - Hawaiki - 2012-01-12 Hmm, wiadomo, że każdy patrzy żeby kupić lub wyszkolić tylko zawodników z talentem 5. Sam mam 2 zawodników w podstawowym składzie z talentem 4 i gdyby nie skoki +1 to pewnie by dorównywali Jastrzębskiemu, bo dostałem ich na początku gry i mięli podobne skille co on. Prędzej można by się zastanowić nad skokiem procentowym, że nawet zawodnik z talentem 1 mógłbym mieć kiedyś skok +3. Bo teraz szukając kogoś na liście u mnie od razu odpadają zawodnicy z talentem 1 i 2, a 3 i 4 też wybrzydzam jeżeli mam kupić. Ja mam kilka pomysłów na zmianę talentu, ale Stefik musi się wypowiedzieć czy jest możliwość zmiany tego bez większego ingerowania w grę. Pozdro. RE: Talent - GM_Kuba - 2012-01-12 Hawaiki musze miec dokladna popozycje i wtedy sie do niej ustosunkuje. Co do tego pomysly to jestem raczej an nie bo tak jak tkoś napisał, zawodnicy z talentem 5 muszą miec jednak lepsze chodzenie an LT wlasnei z uwagi tego skoku +3 i szybszego trejningu RE: Talent - Piter4 - 2012-01-12 no, ale ci z talentem 5 już mają lepiej, że trenują szybciej. Dla mnie fakt, że zawodnik z talentem 1 ma skok +2, a z talentem 4 skok +1 jest trochę niezrozumiały i tylko o to mi chodzi. RE: Talent - ukppku - 2012-01-12 Nawet jeśli ktoś chce to zmienić to będzie musiało to nastąpić za kilka sezonów. Powód prosty: Całą polityke transferową czy też wizje składu ja oraz na pewno wielu, wielu innych menagerów ukierunkowało w oparciu głownie o zawodników z maksymalnym talentem wydając sporo milionów. Właśnie po to żeby zawsze skakali +2 lub +3 dając nam przewage nad innymi zawodnikami. Uważam ten pomysł za zły i jestem na nie ponieważ zbyt dużo pracy włozyło się po to aby sprowadzić do klubu fajnych zawodników z talentem 5. Jakby ktoś to nagle zmienił stali by się mniej wartościowi co byłoby również niesprawiedliwe. To tak jakbyś trenował cały czas technike i siłe, dobił te umiejętności do 90 lekceważąc inne skile a nagle ktoś by zmienił znaczenie skili i najważniejszą umiejętnością okazały się kondycja i Start które masz na poziomie 50...... ![]() Ogółem: Pomysł mógłby być możliwy do przemyślenia ale gdyby powstał na początku gry. A najważniejsze to jest to ---> wszsytkie propozycje powinny wnosić coś dobrego dla rozwoju gry a nie być podporządkowane pod siebie i swoją drużyne ![]() ![]() ![]() RE: Talent - Hawaiki - 2012-01-12 Hmm Stefik ja to właśnie rozumiem, że musi być podany już jakiś projekt, żeby Ci przybliżyć jak to ma wyglądać. Według mnie miało by to tak wyglądać, że zawodnicy z talentem 5 dalej by mięli największe szanse na skok +3, później nieco mniejszy +2, a na końcu minimalny na +1 (bo nawet najbardziej utalentowany zawodnika każdej dyscypliny może zanotować wpadkę w treningu). A to co pisze Ukppku to jest prawda, ale trzeba by właśnie tak zrobić jak pisałem na górze, że zawodnicy z talentem 5 dalej byli by poszukiwani najbardziej przez menadżerów ![]() ![]() RE: Talent - specjal2009 - 2012-01-16 Rece opadaja gdy zawodnik z talentem 4 zanotuje 2 razy z rzedu skoki +1 Stefik nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale nie powinno byc coś takiego w przypadku zawodnikow z talentem 4... Ja bym to widzial tak:: Talent 1 skok +1 60% szansy skok + 2 40% szansy Talent 2 skok +1 40% skok+2 60% Talent 3 skok +1 30% skok +2 50% skok +3 20% Talent 4 skok +1 20% skok +2 50% skok +3 30% *edit Talent 5 skok +2 40% skok +3 60% ukkpku ma racje, przy tal 5 nie powinno sie nic grzebać. Wczesniej zasugerowalem sie wpisem hawalkiego ![]() RE: Talent - sothis - 2012-01-16 Specjal dobre chyba najlepsze jak na razie RE: Talent - guti - 2012-01-16 Ja popieram Ukppuu talent 5 to skok +2 i +3 - zbedne jest te 5% - w koncu płaci sie za nich najwieksza kasę Rozdzielenie talentu 1 i 2 oraz 3 i 4 jest ok, |