Oficjalne forum gry Speedway-World
Zmiana zasad ustalania godziny meczu - Wersja do druku

+- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum)
+-- Dział: Gra (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Propozycje (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Zmiana zasad ustalania godziny meczu (/showthread.php?tid=9064)

Zmiana zasad ustalania godziny meczu - szuwarek - 2025-04-10

Temat dotyczy w zasadzie 2 aspektów ale bardzo ze sobą powiązanych. Chodzi mianowicie o godziny rozgrywania meczy ligowych i ich zmian.
Obecnie mecze ligowe można rozgrywać w godzinach 09:00 - 22:00. Ktoś za chwilę może zapytać a czemu nie od godz. np. 07:00. W odpowiedzi otrzyma, że jest niedziela a ktoś chce po sobotnich szaleństwach się wyspać. Zgoda. Ale spójrzmy na problem od drugiej strony. Organizacja meczu w godz. 22:00-22:45 w niedzielę to koszmar dla osób, które muszą kłaść się spać aby wstać wcześnie rano do pracy. Skoro w obecnym stanie ADMINI poszli na rękę śpiochom niedzielnym, pójdźmy też na rękę pracującym od wczesnych godzin rannych w poniedziałek aby mieli szansę być na swoim meczu.
Czy ustalenie 09:00 - 20:00 jako godziny rozpoczęcia spotkań to zła propozycja? Chyba pogodzi to jednych i drugich, śpiochów i pracusiów.

RE: Zmiana zasad ustalania godziny meczu - szuwarek - 2025-04-10

Przy okazji opiszę sytuację, której osobiście doświadczyłem. Nie muszę nadmieniać, że to co się wydarzyło, nosi znamię wątpliwej normalności.

Ale do rzeczy. Należę raczej do osób, które preferują wczesne godzinowo rozgrywanie meczy. Wpada mi we środę wiadomość, że godzina rozpoczęcia meczu została zmieniona przez gospodarza na godz. 22:00. Gospodarz ma prawo tak ustawić. Dla mnie jest to wystarczająco wkurzające bo albo poleci w TV jakaś ciekawa transmisja sportowa albo trzeba się będzie położyć wcześniej i po prostu odpuszczę obecność na meczu. Ustawiona godzina pozostała w głowie. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy logując się ok. 18 w niedzielę, widzę, że jest już dawno po meczu. W piątek wpłynęła kolejna wiadomość z informacją o kolejnej zmianie godziny na godz. 09:00. Czy w środku tygodnia zmienia się się godzinę na skrajną aby ułatwić przeciwnikowi bycie na meczu? Ale już ponowna zmiana na skrajną godzinę miała chyba jakiś cel. Jaki, pozostawiam w domysłach. Owszem zawsze można powiedzieć, że powinienem zalogować się do gry przed niedzielą to bym wiedział o ponownej zmianie. Celowo nie będę pisał jakiego spotkania to dotyczyło bo to jest tylko gra, podkreślam tylko gra. Chodź grając od wielu lat w SW obserwowałem różne zachowania, nie zawsze w duchu FAIR PLAY.
Dlatego w nawiązaniu wątku, poddając do rozważenia harmonogram możliwych godzin rozgrywania meczy ligowych, chciałem też zaproponować aby gospodarz mógł np. tylko 1 RAZ skorzystać z prawa do zmiany godziny meczu.
Nie chcę ograniczać gospodarzowi prawa do ustalenia godziny ale chcę zapobiec sytuacjom, które później w ocenie różnych osób mogą być różnie odbierane.
Podkreślam, że ten wpis nie jest wskazywaniem i oceną przedstawionej sytuacji, ale jedynie próbą uporządkowania pewnych niedociągnięć w grze.

RE: Zmiana zasad ustalania godziny meczu - Prosper_reaktywacja - 2025-04-12

Zgodzę się z szuwarkiem
Mnie najbardziej denerwuje jak gospodarz ustala mecz o 22 a nawet się na nim nie pojawia Tylko robi to celowo Tym bardziej 90% moich męczy jako gospodarz jest rozgrywanych rano