(2024-03-20, 12:50:55)michal9504 napisał(a):
Witam, mam pytanie odnośnie przeznaczania pieniędzy na reklamę meczu ligowego i sparingu. w ,,Poradniku na START'' napisane jest że w księgowości ustalamy wszystkie dofinansowania. Tylko że jak wejdę w księgowość to mogę przeznaczyć pieniądze na reklamę tylko na ,,Ustawienia zawodów indywidualnych'' oraz ,,Ustawienia czwórmeczy''. W takim razie gdzie ustalić dofinansowanie na mecz ligowy i sparing? jak w księgowości mogę ustalić tylko ceny biletów odnośnie meczów ligowych i sparingów .

Z tego co pamiętam, dofinansowanie reklamy meczu ligowego i sparingu nie ustawia się bezpośrednio w tych samych zakładkach co zawody indywidualne czy czwórmecze.
W księgowości faktycznie masz tylko wpływ na ceny biletów dla ligi i sparingów, a reklama jest liczona bardziej „globalnie” na podstawie ustawień klubu i poziomu zainteresowania.
Wiele osób myli to z poradnikiem, bo opis jest dość ogólny. Sam kiedyś musiałem to sprawdzić dokładniej, przekopując różne wątki i źródła — czasem najprościej zacząć od zwykłego wyszukania informacji, np. przez https://google.com/, bo tam pojawiają się starsze dyskusje, gdzie ktoś już to rozkładał na czynniki pierwsze.
W skrócie:
  • liga i sparing → głównie bilety,
  • reklama → zależna od ogólnych ustawień i renomy, a nie osobnej zakładki w księgowości.
Jeśli ktoś ma aktualniejsze info z ostatnich sezonów, chętnie poczytam ?