• Logowanie
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Oficjalne forum gry Speedway-World
  • Home
  • Search
  • Member List
  • Help
    • Logowanie
    Login:
    Hasło: Nie pamiętam hasła

Oficjalne forum gry Speedway-World › Gra › Propozycje v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
› [POPRAWKA] Czwórmecze

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[POPRAWKA] Czwórmecze
GM_Kuba Offline
Tutejszy
Administratorzy
Liczba postów: 1,741
Liczba wątków: 52
Drużyna: GoodFells Leszno
2018-07-27, 14:14:13
Cześć.

Obecnie został zmieniony system czwórmeczy (ustalanie składów).

Składy ustalane są teraz na osobnej stronie jak mecze.

Jest to poprawka w stronę poprawy wydajności ogólnej strony z czwórmeczami.

Jeśli macie więcej propozycji jak tę część gry można poprawić, proszę o wpisy właśnie w tym temacie.
Mam na myśli poprawę User Interface, tak aby obsługiwało się to miło i przyjemnie.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
odo Offline
Manager
Liczba postów: 81
Liczba wątków: 11
2018-07-29, 09:25:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-07-29, 09:26:30 przez odo.)
cześć, ja nie widzę, żeby coś zostało zmienione, jest tak jak było, wręcz jest jeszcze gorzej, bo wystarczyło do tej pory kliknąć i rozwijał się czwórmecz, a teraz jest to link do kolejnej strony, zmiana nic nie wnosząca, na --------
Szukaj
Odpowiedz
Mr. Zuma Offline
Tutejszy
Liczba postów: 980
Liczba wątków: 37
Drużyna: DKŻ Unia Dębica
2018-07-29, 14:19:51
ja się z Tobą odo nie zgodzę, ta zmiana jest dobra zwłaszcza dla drużyn biorących udział w turniejach

wcześniej trzeba było najpierw rozwinąć 4mecz, potem zapisać zawodników, wrócić i kliknąć LIVE by skopiować link do zawodów gdy się jest organizatorem w takowym turnieju jak np. Liga Juniorów.

A tak odwołując się do Twojego argumentu:
Mówisz, że to jest jeszcze gorsze bo trzeba wejść do kolejnej strony... okej przeanalizujmy:
Wcześniej:
Wchodzisz w rozgrywki->czwórmecze (jedno ładowanie strony, jedno kliknięcie)
Czwórmecze->rozwijasz czwórmecz (ładowanie co prawda 4meczu a nie strony no ale jednak ładowanie, jedno kliknięcie)
Rozwinięty 4mecz -> wystawiasz zawodników (5 kliknięć)

Teraz:
Wchodzisz w rozgrywki->czwórmecze (jedno ładowanie strony, jedno kliknięcie)
Czwórmecze->przechodzisz do strony LIVE 4meczu (jedno ładowanie strony, jedno kliknięcie))
LIVE 4meczu -> wystawiasz zawodników (5 kliknięć)

Co daje nam i tu i tu dokładnie tyle samo bo 7 kliknięć. Czas mooooże o sekundę góra dwie sekundy wydłużony bo tam rozwijałeś skład a tu przechodzisz do nowej strony. Normalnie masakra! (tak to ironia)

Nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma, a zwłaszcza tam gdzie taka zmiana faktycznie pomaga
Szukaj
Odpowiedz
odo Offline
Manager
Liczba postów: 81
Liczba wątków: 11
2018-07-29, 14:37:25
ja nic nie szukam, to wy szukacie czegoś, że niby coś wprowadziliście, a sam sobie udowodniłeś, że nic nie wprowadziliście, bo i tu i tu jest "7 kliknięć", to po co takie sztuczne zmiany?

Jak juz chcecie coś przyspieszyć, to wprowadźcie coś takiego jak w szkółce jest, że ustalasz raz skład i masz go zapisany a potem jak wchodzisz w sparingi szkółki dajesz wgraj zapisany skład do danego meczu i jest. Nie sądzisz?
Szukaj
Odpowiedz
Mr. Zuma Offline
Tutejszy
Liczba postów: 980
Liczba wątków: 37
Drużyna: DKŻ Unia Dębica
2018-07-29, 15:18:58
ale akapit wyżej powiedziałem co ta zmiana dała z punktu widzenia osób biorących udział w turniejach.
A to co "sam sobie udowodniłem" udowodniłem też Tobie, że ta zmiana nie robi wiele różnicy dla zwykłego gracza a pomaga turniejowcom
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »